Delosgaia

Whale tour

 • Deze dag zijn we met Eagle Eye Adventures op zoek gegaan naar walvissen, dolfijnen, vogels, beren en alle andere dieren die in het gebied zitten. Het bedrijf is een van de velen die boottochten rond Vancouver Island aanbieden, dat we voor Eagle Eye hebben gekozen komt door mondelinge reclame en het bedrijf is door een Nederlander opgezet.
  We gaan met een 6 uur toer in een Zodiac met plaats voor 12 passagiers zonder de bestuurder. De Zodiac heeft twee motoren en dat geeft de boot een topsnelheid van ruim 35 km/h. Omdat er weinig golfslag is haalt de boot deze snelheid wel. Bij de tocht zit lunch en drinken inbegrepen. Iedereen moet een survival suite aan. Het lijkt op het type suite dat Hans in zijn offshore jaren altijd aan had in de helikopter, maar met dit verschil dat dit pak vanonder open is. We krijgen geen zwemvest aan, het pak zou ook als zwemvest dienstdoen. H’m, twijfelachtig.
  De boot is vol en het zijn alleen maar Nederlanders, wij zijn een van de ouderen. De tocht is gegaan van uit Campbell River door de Discovery Passage om Quadar Island heen naar Hoskyn Channel en Whiterock Passage. Aan de zuidkant van Quadra Island zien we een jonge Humpback Whale. Tussen Church House en Raza Island spotten we onze eerste Orca’s. Een groep van zes en ze behoren tot de soort die alleen leeft van zeeleeuwen, dolfijnen, walrussen en grote walvissen, ze eten geen vis.
  Deze groep volgen we een hele tijd op een afstand. We krijgen erg veel kansen om foto’s te maken, nu komt de Canon 5D met full frame goed van pas. De ISO staat ingesteld op 800-1600, diafragma op 9 en dit biedt de mogelijkheid om te werken met een belichtingstijd van 1/1000-1/2400. Dit is een goede garantie dat de foto’s niet bewogen zijn, alles moet vanuit de hand worden gefotografeerd.
  Nadat we de Orac’s voor ruim een uur gevolgd hebben zijn we door gevaren naar Stuart Islands waar we pauzeren voor een lunch. Vlak bij zijn twee Stellar sealion kolonies, die zitten hier omdat de zalm hier langs zwemmen op weg naar hun paaigebieden. We zijn ook nog op zoek geweest naar beren maar zien ze niet, we zien wel Pacific Dolphins en veel, heel veel Bald Eagles.
  Op de terugweg komen we een andere groep Orca’s tegen, ze zijn heel sociaal en wachten op achterblijvers. Vlak bij Campbell River zien we een Califonian Sealion op een rode boei zitten met een Cormorant boven op de boei.
  Het is een hele leuke en interessante tocht geweest en zijn hele blij dat het weer de gehele dag goed is gebleven. Dat kunnen we niet zeggen van de volgende dag, we zien de bewolking van het slechte weer al aankomen.

 • Californische zeeleeuw

  Californische zeeleeuw