Delosgaia

Strathcona PP - Campbell River

 • We staan aan Buttle Lake, een stuwmeer midden in het Strathcona Provincial Park. De vorige dag is het een prachtige dag geweest met een strakblauwe hemel en we hebben overnacht op een schitterende locatie.
  Bij het opstaan is het mistig, de oever aan de andere kant van het meer is niet te zien. De toppen van de heuvels wel. We vertrekken op tijd en gaan naar Campbell River, daar willen we met Eagle Eye adventures op zoek naar walvissen gaan. We weten de locatie en vlak bij de vertrekplaats is een RV park.
  We rijden de weg terug die we de vorige heen hebben gereden, heel langzaam zien we de mist optrekken. We hebben de tijd en als we dan een bord zien met de afslag naar Strathcona Dam slaan we deze in. Dit is een dirtroad maar heeft een weg naam dus is het een publieke weg. Bij de dam stoppen we om van het uitzicht te genieten. De mist trekt nog verder op. Aan de beneden kant van de dam zien we een campground en een Bald Eagle vliegen. Daarop besluiten we om door te rijden en de campground op te zoeken. Beneden zien we dat het een gratis campground is, de locatie is schitterend gelegen aan de Elk River en de Strathcona Dam Pond. We brengen op deze locatie enige tijd door alvorens verder te gaan richting Campbell River.
  Onderweg stopten we nog bij de Elk falls, rond de falls lopen nog een aantal trails die we willen gaan doen. We zijn hier ook op de heenweg gestopt alleen regende het toen, nu is het droog en de zon schijnt uitbundig in en strakblauwe lucht. Vanaf de trail kan je de diverse watervallen en stroomversnellingen in de Elk river bekijken. Na alles te hebben bekeken en bewonderd samen met de vele vogels in het gebied rijden we door naar Campbell River. Daar gaan we eerst op zoek naar een supermarkt en daarna naar de Thunderbird RV park. Het is geen bijzonder RV park, het ligt alleen erg goed voor ons en als je een beetje geluk hebt kan je killer whales in de Diuscovery Passage zien.
  Op het RV park vragen we naar Eagle Eye adventures en of ze voor ons een reservering kunnen plaatsen. We kijken elkaar aan en hebben eigenlijk best zin om uit eten te gaan en wel vis. Dus we vragen ook naar een visrestaurant op loopafstand. Die zit vlak bij de afvaart plaats van Eagle Eye adventures en ze maken daar ook een reservering voor.
  We plaatsen de camper, sluiten alles aan en lopen naar Eagle Eye adventures. Het is snel gevonden en we betalen voor de walvistoer van de volgende dag. We zien ook het restaurant liggen en lopen daarna terug naar het RV park. De rest van de dag brengen we buiten zittend in de zon door.

 • Campbell River

  Campbell River