Delosgaia

La Fortuna NP - Sarapiqui

 • Terug van de waterval La Fortuna brengen we onze tassen naar de bus. Daar gaan ze het dak van de bus weer op. Iedereen stapt in en we gaan op weg naar Sarapiqui. Onderweg stoppen we om te lunchen. Het is een klein restaurant waar iedereen toch vrij snel zijn eten en drinken krijgt. Daar vandaan is het nog een klein stukje naar de lodge. De onderkomens met de kamers doen erg sterk aan Afrika denken. De kamers zitten met acht bij elkaar in een groot rond gebouw met rieten dak. Bij opstaan scheen de zon maar na de wandeling naar de waterval is het zwaar bewolkt geworden en klam.

 • Sarapiqui

 • Na aankomst op de kamer lezen we eerst een uurtje en gaan daarna een wandeling maken door de botanische en archeologische tuin van ons hotel. De archeologische tuin bevat opgravingen van pre-Colombiaanse nederzettingen en een begraafplaats. Het is klam en warm en we hebben last van muggen. Na de wandeling gaan we naar de bar om wat te drinken en te kletsen met onze reisgenoten. Daarna terug naar onze kamer om ons op te frissen en nog wat te lezen.
  Om zeven uur is het etenstijd en als we aankomen is bijna iedereen al aanwezig. We zien dat er nog een groep is en aan het accent is eenvoudig te horen dat ze uit de VS komen. We hebben voor buffet gekozen maar dan blijkt dat de Amerikanen alles al bijna hebben opgegeten. Ze zijn eerder gaan eten dan de tijd die wij hebben doorgekregen. Even wat zeuren en er komt nog iets te eten. Gedurende het eten regent het de gehele tijd, gelukkig niet te hard. Na het eten blijven we nog wat napraten en gaan uiteindelijk tegen tien uur naar bed.

 • Pre-columbian Statue

  Beeld in de archeologische tuin

 • Wandeling door het regenwoud

 • In de nacht heeft het maar weinig geregend en we hebben vrij goed geslapen. Vanaf zeven uur kunnen we ontbijten en omdat we vroeg naar het oerwoud aan de andere kant van de rivier gaan, staan we om half zeven op. Het ontbijt buffet is uitstekend. Om acht uur staan we met zijn zessen klaar om samen met een gids naar de buren te gaan. Hiervandaan gaan we met een hangbrug de Sarapiqui rivier over het oerwoud in.
  De wandeling door het oerwoud is schitterend en we zien heel veel verschillende soorten kikkers, vogels waaronder Toekans en reusachtige grote bomen. In de Sarapiqui rivier ligt een eiland dat te bereiken is vanaf een wenteltrap in de hangbrug. Op dit eiland gaan we op zoek naar WhiteTent bats. Deze bats gaan op zoek naar apart staande palmplanten en maken een tent van een blad door de hoofdnerf voor een deel door te bijten waardoor het blad dicht valt. De bats gebruiken de tent als schuilplaats om te slapen. De palmplant moet apart staan om te zorgen dat er geen slangen van boven op de plant kunnen komen. Heel voorzichtig kruipen we onder de “tent” zonder de plant aan te raken. De bats gaan er dan onmiddellijk vandoor omdat ze denken dat een slang de trilling veroorzaakt.
  Bij terugkomst in de lodge van de “buren” zien we een drieteen luiaard in een boom zitten. In onze lodge drinken we eerst koffie en gaan dan naar een andere lodge voor de lunch. Het is extreem warm en benauwd. De lunch is een buffet en het eten is uitstekend. Na de lunch maken we een wandeling door de tuin en het oerwoud rond deze lodge. We zien diverse tropische spinnen, handgroot, verder leguanen, blue jeans dart frog, black and green dart frog en verschillende toekans. Na nog wat te hebben gedronken gaan we terug naar onze eigen lodge. We maken hier een aantal foto’s van de ingang. Een groot deel van de dag is het zeer goed weer geweest maar bij de terugrit naar onze eigen lodge trekt de lucht dicht en begint het te onweren. Het regent nog niet.
  Op onze kamer frissen we ons eerst op en lezen wat. Daarna naar de bar om wat te drinken. Het begint daar te regenen en het blijft regenen. Het buffet gaat om 18.15 open. Maar de groep Amerikanen is dan allang bezig. Wij nemen een a la carte gerecht. De mede reisgenoten klagen dat de gerechten koud zijn, ons eten is best lekker. Na het eten rekenen we de 2 dagen eten en drinken af en gaan daarna een tas klaar maken met spullen voor de volgende twee dagen. We hebben een kleine plunjezak hiervoor meegenomen. Pakken de grote tassen in. Deze gaan morgenochtend bovenop de bus en onder het zeil. Onze volgende bestemming is Tortuguero National Park en daarbij hebben we een boottocht van ruim twee uur. De ruimte op de boot is beperkt en het is niet mogelijk om alle bagage mee te nemen.

 • Blue Jeans frog

  Blue Jeans Frog